Case Metsähallitus

Retkikartta.fi – responsiivinen verkkokarttasovellus
  • Avoimen lähdekoodin teknologiat
  • Integroidut datalähteet
  • PostGIS & GIS
  • DevOps käytännöt
  • Responsiiviset karttapavelut
  • UX-/UI-suunnittelu

Retkikartta.fi on Metsähallituksen tarjoama ilmainen verkkokarttapalvelu. Retkikartasta näkee valtion ja kuntien omistamat luonnonkohteet, retkeilyreitit ja kalastus- ja metsästysalueet.

Metsähallitus halusi uudistaa Retkikartta.fi verkkokarttapalvelun, jonka alkuperäinen versio oli vuodelta 2007. Anders valikoitui uudistamaan koko palvelu ja suunnittelemaan responsiivinen reittikarttasovellus. Projekti saatiin päätökseen kesäkuussa 2020, kun uusi palvelu julkaistiin

Haasteet

Ensimmäinen versio retkikartasta julkaisitiin jo 2007. Retkikartasta oli luotu lukuisia eri versioita eri verkkopalvelujen tarpeisiin sekä erillinen mobiilioptimoitu versio. Tärkein kehitystehtävä oli päästä eroon tästä hallinnollisesti työläästä ja raskaasta käyttöliittymäkokonaisuudesta. Tavoitteena oli saada yksi ja sama retkikartta skaalaus kaikkiin eri terminaaleihin ja myös osaksi organisaation erilaisia ​​verkkopalveluita.

Anders on osoittautunut kumppaniksi, jonka kanssa olemme nauttineet työskentelystä. Asiantuntemus on vahvaa ja lisäksi vuorovaikutus on sujunut todella hyvin.

Tapani Mikkola, projektipäälikkö Metsähallitus

Tutustu palveluun täältä

Ratkaisu

Palvelun uudistamisessa Anders halusi säilyttää tietyt ominaisuudet, jotka ovat todettu hyviksi aikaisemmissa karttapalveluissa. Tavoitteena oli kuitenkin myös luoda ajankohtaisia ominaisuuksia ja parantaa palvelua entisestään. Uusi palvelu tehtiin hyödyntämällä uusia ohjelmistotuotteita. Uuden palvelun luomisessa keskityttiin erityisesti parantamaan mobiilikäytettävyyttä.

”Kaiken kaikkiaan projekti oli todella houkutteleva tekniseltä kannalta ja tarjosi meille mielekkään pähkinän purtavaksi. Retkikartta on todella iso kokonaisuus, joka yhdistää useita tietolähteitä ja karttapalveluita.”

Aslan Venejoki
Projektipäällikkö, Anders

Asiakkaamme kommentit työskentelystä Andersin kanssa

Tapani Mikkola
Project Manager, Metsähallitus

”Anders on osoittautunut kumppaniksi, jonka kanssa olemme nauttineet työskentelystä. Asiantuntemus on vahvaa ja lisäksi vuorovaikutus on sujunut todella hyvin.”

Heräsikö kysyttävää?

Kysy rohkeasti lisää!

Terhi Sorvali

Terhi Sorvali

CEO

+358 40 77 999 25

Yhteydenottopyyntö